Tarifleri Sosyal Medya İle Takip Edin

29 Haziran 2013 Cumartesi

SARMISAKLI KÖFTE



 ( KİTEL FUM )

Mübarek Ramazan-ı şerif ayı yaklaşıyor biz hanımlar şimdiden

 neler pişiririz diye düşünmeye başladık bile.İşte size Ramazan 

ayı içinde yapabileceğiniz hem sağlıklı hemde lezzetli bir yemek 

tarifi..Sizler bu yemeği yaparken biraz daha yağlı Et kullanın 

ben hazırlıksız,dım bu yemeği yapmaya karar verdiğimde 

dondurucum da yağsız Kuşbaşı Et vardı ve biraz küçük 

doğranmıştı.Biraz büyük ve yağlı parçalarda hem damağa 

hemde göze daha çok hitap edeceğini düşünüyorum.yapacak 

yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum..









MALZEMELER:

1 Su bardağı ince bulgur

1 çay bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr kuzu veya dana kuşbaşı

yeteri kadar tuz su

2 diş sarmısak






 HAZIRLANIŞI:

Bulğur Tencereye alınarak üzerine sıcak su verilir Kısır gibi 

demlenmeye bırakılır.demlendikten sonra  Tuz ve 3 Yemek 

kaşığı Un ilave edilerek yoğrulur.düz bir zeminde Merdane 

yardımıyla  yarım cm kalınlığında açılır,bir Çay Bardağı ağız 

kısmıyla yuvarlaklar kesip çıkarılır.bol kaynar suda haşlanıp 

servis edileceği kaba çıkarılır.diğer taraftan Et bir Tencereye 

konur üzerini geçecek kadar Su ilave edilir Et yumuşayıncaya 

kadar pişirilir.Tuzu ayarlanır pişen Etler suyuyla beraber 

Bulgur Köftesinin üzerine alınır,üzerine dövülmüş Sarmısak 

ilave edip Kırmızı Pulbiber gezdirdikten sonra sıcak servis edilir

AFİYET OLSUN..



5 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok hoş güzel bir öneri Ramazan için

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim uyar hanım,cım sevgiler gönderiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Çok nefiss gözüküyor Dilekim şahane bir şey :))
    Ben önce patates sandımdı,ancak tarifi okuyunca anladım:)
    Ellerine,emeklerine sağlık canım.
    Şifa olsunn:)

    YanıtlaSil
  4. Dilekcim bende önce patates sandım,ama köfteymiş.Çok orijinal ve lezzetli bir yemek olmuş.ellerine sağlık..Ramazanda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim arkadaşlar yöresel yemekleri severim sık sık değişik tariflerle sizlerle olacağım kısmetse :) selamlar

    YanıtlaSil

Not; yorum yazmak için hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler ,

BİZİ FACEBOOK'TA TAKİP EDİN

Kopyalama Engelleme